Demane la cançó de...

dimecres, 26 de febrer de 2014Hui el cel té una estrella més, amb forma de guitarra. Paco de Lucia, considerat com un dels millors guitarristes ens ha deixat. La setmana que ve, en homenatge a este gran artista, posarem a la sirena música d'ell. 

Paco de Lucía. Entre dos aguas.
Francisco Sánchez Gómez (Algesires, Cadis, Espanya 21 de desembre de 1947 - Playa del Carmen, Quintana Roo, Mèxic, 25 febrer de 2014), de nom artístic Paco de Lucía, va ser un compositor i guitarrista espanyol de flamenco. Va rebre, entre molts guardons, el Premi Nacional de Guitarra d'Art Flamenc, la Medalla d'Or al Mèrit en les Belles Arts (1992), la Distinció Honorífica dels Premis de la Música (2002) i el Premi Príncep d'Astúries de les Arts (2004). Va ser doctor honoris causa per la Universitat de Cádiz i pel Berklee College of Music, distinció concedida al maig de 2010. 
Encara que quasi tota la seua obra es desenvolupa en el flamenc, va gravar alguns treballs en altres estils, com la música clàssica, la fusió del flamenc amb el jazz i altres estils musicales.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada