Jocs de mans, jocs rítmics, atenció, coordinació, concentració, treball en equip...i moltes coses més podem aconseguir amb la música. Acoplem mateixos moviments a distintes cançons. I quadren i tot!
Demane la cançó de...
dijous, 28 de febrer del 2019
Juguem amb les figures rítmiques
A segon comencem a compondre i crear seqüències rítmiques en equip. Ja coneixem diverses figures musicals i ara juguem a fer composicions en diferents compasos. Quasi sense adonar-nos hem aprés els compasos de 2, 3 i 4 temps. Molt artistes estos xiquets i xiquetes!
Ací vos deixe l'enllaç a la cançó que hem cantat hui a classe, Les figures, de Dàmaris Gelabert.
Les figures. Dàmaris Gelabert.
dimarts, 26 de febrer del 2019
Treballem la direcció del so
A 1r seguim aprenent coses noves. Després d'haver interioritzat els conceptes agut i greu, comencem a treballar en tota l'escala de Do, cantant i tocant la cançó de l'estreleta que baixà del cel.
Alto, alto desde el cielo
la estrellita se cayó.
Voy subiendo despacito
para no caerme yo.
La setmana que ve comencem els assajos! Necessitem més botelletes-maraquetes!
Recordeu! La setmana que ve comencem els assajos per a la "botellà". També a Infantil, així que per favor, xiquets i xiquetes de 3r a 6é, necessitem que seguiu portant les botelletes-maraquetes (botella d'aigua xicoteta amb un poquet d'arrós, fideus...dins per a fer soroll). Ja en tenim, però encara ens en falten. Moltes gràcies a tots els qui esteu col·laborant. Mireu que xules les que ens ha portat hui Andrea. En tenim moltes més decorades, ben xulis! Gràaaaaacies a tots, mamis i papis col·laboradors també!!
Etiquetes de comentaris:
1r de primària,
2n de primària,
3r de primària,
4t de primària,
5é de primària,
6é de primària
Treballem en parelles
Jo toque, tu escoltes. Jo escolte, tu toques.
Afiancem l'aprenentatge de diferents instruments, respectant el nostre torn, escoltant als companys i compartint el nostre treball.
Fem classe al pati
Ja comença el bon oratge. Eixim de l'aula per a fer classe al nostre pati, treballant en equips i en parelles. Contem amb l'ajuda d'Esther que també fa que açò siga possible. Mil gràcies!
Canviar d'espai fa agumentar la motivació, sentir-nos millor per gaudir del sol i ens dona altres possibilitats d'agrupaments que a l'aula són més difícils de fer per la limitació de l'espai.
diumenge, 24 de febrer del 2019
Si ma ma ka
Cantar, ballar i tocar instruments. Bona forma de començar la setmana. Allà va, xiquets i xiquetes de 4t. La cançó és, com vosaltres dirieu "apegalosa". A veure si vos la podeu llevar del cap. Jo porte tot el dia cantant-la!
Si ma ma ka
Do, re, mi, fa, sol, la, si, do
A 1r treballarem l'altura partint de l'escala de Do. Ja tenim interioritzats els conceptes GREU i AGUT. Ara és el moment de cantar i tocar totes les notes de l'escala. Som uns grans músics!
Comencem l'últim setmana de febrer!
Després d'haver estat una setmana treballant diferents peces de música i pogramant robots, esta setmana en la que entrem reprenem l'educació vocal i comencem a treballar la composició i creació musical. Això si, d'una forma ben divertida! Ja veureu...
Feliç setmana!
dijous, 21 de febrer del 2019
Tic, tac, tic, tac...
També estem treballant l'audició a 1r i 2n. En estos cursos hem repassat les hores del dia, els minuts de l'hora, els segons del minuts. Matemàtiques musicals, podríem dir. I a més, hem conegut l'obra de Leroy Anderson "El rellotge simcopat", escoltant-la mentre portàvem la pulsació, improvisàvem diferents moviments, imitàvem els companys i moltes coses mes. Ens ho hem passat pipa!
Investiguem amb els robots
Hui els nostres programadors de 5éB i 5éA han fet sonar i ballar als robots. Cada dia els donen més marxa!
Aprenem a escoltar
Seguim treballant l'audició, aprenent a escoltar, tocant mentres escoltem i augmentant el nostre repertori. Què important és saber escoltar, no sols la música. I ho hem fet genial. Pas a pas anem avançant. Molt bé xiquets i xiquetes de 3r i 4t.
Etiquetes de comentaris:
3r de primària,
4t de primària,
Audicions
Les primeres botelletes per a infantil comencen a arribar
Necessitem ajuda per a la "botellà" per part dels alumnes de 3r, 4t i 5éA, que són les classes que estan agermanades amb infantil. Igualment 5éB, 5éC i tots els 6és podeu col·laborar i fer-ho també.
Enguany, els més xicotets també participaran en la mascletà del col·le. Per això, necessitem que ens ajudeu fent-los a casa unes maraquetes amb dos botelles d'aigua xicotetes.
És senzill i ràpid de fer: agafeu dos botelletes, poseu dins qualsevol material que al sacsar-les faça algun so (arròs, llentilles, semola, pasta xicoteta... ha d'ocupar menys de la meitat de la botella) i la tapeu. Acabat! Hui ho hem cronometrat a classe i no costa més de 15 segons :-) Si ho fem entre tots és molt més fàcil. I si a més, algu la vol decorar, ja de categoria absoluta!!
Mil gràcies!
Etiquetes de comentaris:
3r de primària,
4t de primària,
5é de primària,
6é de primària
Ja s'acosta Sant Josep
Ja queda poquet per a falles, i enguany repetirem la nostra divertida "botellà" però amb novetats... Recordeu que per a la pròxima setmana haureu de dur dos botelles d'aigua plàstic de litre i mig, màxim de dos litres. És important que siguen d'aigua, ja que amb elles podem traure més sons i efectes que amb les d'altres tipus de begudes.
Etiquetes de comentaris:
1r de primària,
2n de primària,
3r de primària,
4t de primària,
5é de primària,
6é de primària
dimarts, 19 de febrer del 2019
El carnestoltes dels animals.
Esta setmana estem dedicant part de les classes a l'audició. En 3r i 4t estem coneixent la vida i obra del compositor francés Camille Saint-Saëns, treballant la seua obra El carnestoltes dels animals, concretament el moviment dedicat a l'aquari.
Estem aprenent una de les coses més difícils del món: ESCOLTAR, siguent conscients del que escoltem. A més, aprenem a esperar fins que arribe el nostre moment per a tocar, respectem la feina del company que toca i gaudim amb una peça que ens ha fet relaxar-nos.
Robòtica a classe de música

Com ens agraden les noves experiències!! Gràcies al programa d'innovació educativa enfocat a la robòtica que està desenvolupant el profe Enric a 5é, hui hem començat a programar a classe de música. Els xiquets de 5é i 6é han donat instruccions per a que els robots interpreten diferents partitures, les quals estem tocant a classe, així com altres inventades per ells. Seguirem investigant i fent coses tan xules com les que hem fet hui!
Podeu seguir practicant a l'aplicació https://www.edblocksapp.com/
diumenge, 17 de febrer del 2019
Peer Gynt. En la gruta del rei de la muntanya. Edvard Grieg.
Altra de les peces que treballarem esta setmana, en esta cas a sisé serà el moviment En la gruta del rei de la muntanya, de la suite Peer Gynt del compositor norueg Edvard Grieg. Aprendrem conceptes tals com la intensitat del so, la velocitat i els noms que utilitzem en música per a definir-ho: adagio, andante, allegro, piano, forte... També treballarem la pulsació i el ritme de la peça, tocant els instruments de xicoteta percussió.
Aquari. Carnestoltes dels animals. Camille Saint-Saëns
Esta setmana treballarem diferents audicions en cada curs. Al bloc les podreu escoltar totes.
Després d'haver gaudit amb músiques de diferents compositors l'any passat, entre ells Mozart, Beethoven i Tchaikovsky, enguany n'escoltarem d'altres també molt conegudes, com és el cas del Carnestoltes dels animals de Camille Saint-Saëns.
A 3r de primària treballarem esta peça tan màgica i misteriosa, la qual ens transporta al món marí i ens transmet tranquil·litat i serenitat: L'aquari. Espere que vos agrade.
Aquari. Interpretat per quatre arpes.
dilluns, 11 de febrer del 2019
Nocturn op. 9 num.2. Chopin.
Escolteu i relaxeu-vos. Ací teniu la música que sonarà estes dues setmanes al pati. El nocturn op. 9 número 2, de Frederick Chopin, compositor polonès del segle XIX. Va ser un dels compositors més importants de la història de la música i un virtuós pianista.
Els nocturns eren peces que es componien per a ser tocades de nit, en festes o recitals, i solen ser músiques tranquil·les i expressives, com el que podeu escoltar a continuació. Una de les melodies més boniques mai escrites.
Do, re, mi, al jardí
Do re mi. E. Willems.
Un ratolí em persegueix
Anem avançant a 3r! Esta setmana toquem la partitura "Un ratolí em persegueix". Ací teniu un enllaç on podeu escoltar-la i treballar-la des de casa.
Un ratolí em persegueix
Concert 6é
Xiquets i xiquetes de 6é, ací vos deixe les entrades a les pàgines amb les obres que farem al concert d'ací unes setmanes, per a que pogueu repassar-les a casa.
Big band placas
Extreta de la pàgina http://mariajesusmusica.wix.com
Ritmo sabroso
Extreta de la pàgina http://mariajesusmusica.wix.com
Los esqueletos
Big band placas
Extreta de la pàgina http://mariajesusmusica.wix.com
Ritmo sabroso
Extreta de la pàgina http://mariajesusmusica.wix.com
Los esqueletos
Extreta de la pàgina http://mariajesusmusica.wix.com
Extreta de la pàgina http://mariajesusmusica.wix.com
Extreta de la pàgina http://fterensi.wix.com/flauta-la-flor
Extreta de la pàgina http://mariajesusmusica.wix.com
Extreta de la pàgina http://mariajesusmusica.wix.com
dilluns, 4 de febrer del 2019
Vídeos interessants
Hola xiquets i xiquetes! ací teniu uns vídeos musicals interessants i divertits. Espere que vos agraden.
Subscriure's a:
Missatges (Atom)