Demane la cançó de...

dilluns, 29 d’abril del 2013


Ara tots junts! Mireu que fàcil! podem quedar un dimecres, anar al mercat, comprar algunes verduretes i montem una orquestra ràpidament!






I que em digueu d'aquest? Quina imaginació!! 

Trompeta-cogombre



Sense comentaris... fent música amb una col!!

Flauta-col
Clarinetistes, ja no teniu excusa per a no estudiar quan porteu el vostre clarinet a arreglar. Mireu que divertit!



diumenge, 28 d’abril del 2013



L'any passat la UNESCO (Organització de les Nacions Unides per l'Educació, la Ciència i la Cultura) va proclamar el 30 d'abril com el Dia Internacional del Jazz. Així, que esta setmana celebrarem este dia tan bonic, perquè...

El jazz trenca barreres i crea oportunitats per a la comprensió mútua i la tolerància
El jazz eix de la llibertat d'expressió
El jazz és un símbol d'unitat i pau
El jazz redueix tensions entre individus, grups i comunitats
El jazz fomenta la igualtat de gènere
El jazz reforça el paper que juga la joventut en el canvi social
El jazz promou la innovació artística, la improvisació, noves formes d'expressió i la integració de músiques tradicionals en les formes musicals modernes
El jazz estimula el diàleg intercultural i facilita la integració de joves provinents de mitjans marginats. 

FELIÇ DIA DEL JAZZ!




Mireu com queda la percussió de la Marxa Radetzky quan ho fan moltes persones alhora. Imagineu quan ho fem els de 4t, 5é i 6é i en siguem 400... molta concentració!!

Marxa Radetzky. J. Strauss






Al concert, sentirem jazz, amb el tema de la Pantera Rosa, del compositor Henry Mancini. Vos deixe un divertit capítol d'este simpàtic animalet.



La Pantera Rosa
Comença el compte enrere per al III Concert Didàctic que està preparant la Unió Musical per a nosaltres.
Ací vos deixe el cartell d'enguany. Esta setmana seguirem treballant distints estils i formes musicals que sentirem al concert preparat per als alumnes de 5 anys i primària.


dilluns, 22 d’abril del 2013



Sentiu, sentiu... i veureu que li passa al llop...

Qui puga parar de ballar, que avise...

Cançons infantils en estil jazz

























Vos "refresque" la memòria jazzística amb el divertit vídeo que verem a inici de curs sobre el Jazzman, Recordeu quan ho treballàrem? Ja han passat set mesos!

The Jazzman


Canvi radical! Del piano de Mendelssohn, passem esta setmana al piano de Bebo Valdés. Ja estic vegent que vos va agradant el jazz... sabia jo que no fallaria, perquè només vegent com ballaveu este matí els de 1r a ritme de piano i contrabaix he tingut prou!

Vos deixe l'enllaç de Bebo Valdés que sonarà esta setmana a la sirena, en homenatge a este fantàstic compositor i director que hui justet fa un mes va morir. No és exactament el mateix que sona a la sirena, però és el millor que he trobat al Youtube.
Bebo Valdés (piano) i Javier Colina (contrabaix)

Biografia Bebo Valdés

diumenge, 21 d’abril del 2013

Seguim coneixent compositors. Mozart, Mendelssohn, Tchaikovsky, Stravinsky... estan compartint moments amb nosaltres este curs. El torn de Vivaldi sigué la setmana passada. Ací teniu el vídeo que verem després de treballar a classe el primer moviment de les Quatre Estacions, La primavera.

La primavera. Antonio Vivaldi





Gaudim de la primavera amb cançons tan boniques com aquesta, que hem aprés els xiquets de 1r i 2n. 
Vos deixe el vídeo que hem vist a classe per a que la pogueu cantar a casa, o a la dutxa! Que ja sabeu: qui canta, els seus mals espanta :-)

La primavera. D. Gelabert


¡Lo prometido es deuda! Com tots els xiquets participants em demanareu que penjara la foto del musical "El secret de la vila" que férem a la Unió Musical estes Pàsques, allà va. Moltes gràcies als onze per haver fet que esta obra fora més especial encara. Enhorabona a Clara, David, Maria, Carmen, Daniela, Christian, Maria, Celia, Marta, Diego i Rebeca!!

Vos deixe un vídeo en el que col·laboraren alguns dels xiquets del nostre col·le que estudien música. A veure qui les troba... És un flashmob en el que canten un fragment d'una de les peces més conegudes de la història de la música clàssica: Carmina Burana, de Carl Orff. És una obra xulísima, que segurament cantarem estos Nadals al poble! Enhorabona a Esther, Zaira i Inés per la vostra participació!!! 

dilluns, 8 d’abril del 2013


Mireu que divertit! A veure si sou capaços de seguir el ritme en esta melodia d'Angry Birds! Doneu-li a l'enllaç de baix.

Angry birds

Demà tornem al col·le, i durant estos dies escoltare, esta bonica peça del compositor alemà Félix Mendelssohn, titulada Cançó de primavera, composada per a piano.

Podeu escoltar-la mentre mireu este vídeo amb relaxants imatges primaverals.

Félix Mendelssohn. Cançó de primavera.
Biografia Félix Mendelssohn

divendres, 5 d’abril del 2013

Hola bonics i boniques! Com heu passat les Pàsques? Espere que requetebé! Jo he estat un poc desconnectada últimament, ja que estic preparant junt al meu cor uns concerts molt importants que tindrem demà a la Unió Musical. És un musical del Renaixement, i si vos apetix veure'l serà demà dissabte a les 22'30h i el diumenge a les 19'30h a l'auditori de la Unió Musical. També eixen alguns companys del col·le que tots coneixeu, però no diré els noms, sorpresa... Anem disfressats i tot! Si veniu, allí ens veurem.


No feu cas a les hores del cartell! serà dissabte 6 d'abril a les 22'30 i diumenge a les 19'30h.