Demane la cançó de...

dimecres, 31 d’octubre del 2012

diumenge, 28 d’octubre del 2012


Del segle XIII passem al segle XX. La música que sonarà esta setmana i la que ve és la següent:

Man in the rain

És una bonica cançó de Mike Oldfield, músic i compositor britànic, està inclosa en el seu treball Tubular Bells III.

Mike Oldfield

Buscant músiques per a classe, he trobat dos vídeos de dibuixos animats de fa molts anys, en els que no parlen però els dibuixos actuen al ritme de la música i ajuden a desenvolupar la nostra imaginació. Ací vos els deixe:

La festa dels esquelets, trobareu esquelets músics!
La festa dels esquelets


Mickey Mouse i la casa embruixada, i a Mickey tocant l'orgue per als fantasmes i esquelets.
La casa embruixada




Mira como baila el esqueleto! Setmana curteta, però intensa... A veure qui és capaç de no riure i quedar-se quet escoltant este enllaç.

Mira como baila el esqueleto

divendres, 26 d’octubre del 2012


Esta cap de setmana teniu la possibilitat d'acudir a dos actes que de segur estan molt bé. Vos informe:

Demà dissabte, a les 19'30 a l'auditori de la Unió Musical hi ha un concert de cors. Si veniu, busqueu-me per dalt de l'escenari, perquè pot ser... que algú em trobe.

Festival Coral

Diumenge he vist a la web de l'ajuntament que hi ha una obra de teatre sobre contes i música. De segur que està xula, perquè he vist que alguns dels actors són també músics, i, casualitats de la vida, he vist que porten alguns dels instruments tradicionals dels quals hem estat parlant estes setmanes a classe. Llàstima que m'haja enterat tard i no vos ho haja pogut dir al col·le. També és a l'auditori de la Unió Musical. Diumenge a les 19h.

Menut teatre

Una bona forma de passar les dos vesprades del cap de setmana.

Per cert, bon cap de setmana!

dimecres, 24 d’octubre del 2012




Esperem d'ací a poc de temps tindre estos instruments al nostre col·le... S'anomenen boomwhackers i cadascun, quan el colpegem fa una nota. Ja ho provarem quan arriben. Mireu el vídeo i veureu que bé sonen.

Boomwhackers


I per als que no vos creieu que es pot fer música en una crossa (muleta), atents al següent vídeo. És el que estàvem comentant que ixquè al programa "El hormiguero".

Podem fer música en una creïlla?????
Instruments tradicionals


Esta és la bandurria, instrument de corda pel que em preguntàveu este mati.

Este matí, Mario Gonzàlez, de 5é A, ens ha explicat la seua visita al MUSIT, museu d'instruments tradicionals que podem trobar a Gilet, un poble de València. Ens ha ensenyat alguns dels instruments que ell va elaborar allí, i  els hem pogut tocar tots els de classe. Moltes gràcies Mario!

Com hem vist, podem fer instruments amb canyes, "palletes" i altres productes. Poquet a poquet anirem vegent-ne i al segon trimestre en farem nosaltres també.

Vos deixe un enllaç sobre instruments de vent fets amb banyes, canyes.... Cap al minut 6 mireu i veureu en què toca el xic...

Instruments tradicionals






Mireu el que he trobat a internet.... Espere que vos agrade tant com m'ha agradat a mi. Ja em direu...

Tocant la guitarra

dimarts, 23 d’octubre del 2012





I que em digueu d'ésta? Treballant els sons aguts i greus ens ho passem genial, sobre tot quan imitem a gegants o a formiguetes, amb les seues veus! Ací pose la cançó del Senyor Greu i el Senyor Agrut, també de Damaris Gelabert (quin descobriment). Dedicada als alumnes de 1r, que ja en infantil s'ho passaven d'allò més bé sentint-la.

El senyor Greu i el senyor Agut



Cantem fort i fluix? Hui els xiquets i xiquetes de 1r s'han alegrat el dia cantant esta bonica cançó. Estem aprenent a cantar molt bé!

Fort i fluix. Dàmaris Gelabert.




El yipiyipiyep

Hui els alumnes de 2n ens ho hem passat superbé cantant i ballant esta cançó i ens entrava la risa cada vegada que ens menejàvem. No podíem deixar de cantar-la!!

Vos deixe un vídeo d'uns xiquets d'altre col·le. A veure si d'ací poquet ja podem posar algun nostre.

Yipiyipiyep

dilluns, 22 d’octubre del 2012




Sabràs ordenar les frases? Espere que sí....

Ordena les frases sobre signes musicals


Esta cançoneta per als més xicotets de primària, per als de 1r. Recordeu quan cantàrem esta cançó amb diferents altures, greu i aguda? Ací vos la deixe per a que la pogueu escoltar des de casa.

El gegant del pi

divendres, 19 d’octubre del 2012





Sabràs ordenar les oracions? Espere que sí...




Mireu el que acabe de trobar, un enllaç on estan les posicions de la flauta. Per als alumnes de 3r, nous flautistes del Lluis Vives, podeu veure totes les notes que aprendrem, i la resta, repassar-les des de casa.
Posicions dels dits en la flauta dolça




En este enllaç podeu practicar i col·locar les notes al pentagrama. Simplement heu d'escoltar el que toca el piano, i posar les notes al seu lloc. Podeu provar amb dos, tres, quatre notes o tota l'escala, i de pas, repaseu la col·locació al pentagrama. A veure qui fa més encerts!

Les notes musicals





Fulles seques


Vos deixe ací la partitura de "Fulles seques", la qual hem tocat amb la flauta els alumnes de 4t, amb els instruments de làmines els alumnes de 3r i també l'hem cantada els alumnes de 2n i 1r. Podeu repassar-la a casa, a veure si ja arriba la tardor tan desitjada.

dijous, 11 d’octubre del 2012

Tres díes de vacances! A aprofitar el temps i a passar-ho bé. Si aneu al mercat medieval, vegeu si trobeu algun dels instruments antics que hem vist esta setmana.

Si no, sempre podem fer música igual que estos xicons i xicones, del grup STOMP. Mireu l'enllaç i veureu...


Bon cap de setmana.

diumenge, 7 d’octubre del 2012




Com a classe tots voleu tocar el teclat, vos deixe éste per a que practiqueu des de casa. No poseu els dits a la pantalla!! :-) Funciona amb el ratolí. Podeu triar el so de l'instrument que volgueu i també posar bases rítmiques (cliqueu on posa drum beat 1, 2, 3...) A compondre!



Canviem totalment d'estil musical esta setmana. Del jazz passem a l'Edat Mitjana. En commemoració de la festivitat del 9 d'octubre, sentirem música de l'època de Jaume I, allà cap a l'any 1230... La peça musical que sentim és d'un trobador, Berenguer de Palou. Els trobadors eren poetes que escrivien composicions literàries i musicals, les quals, generalment, eren interpretades pels joglars. En les seues composicions solien contar principalment històries d'amor a la gent del poble, els quals eren analfabets.

Ací podeu llegir qui era el compositor de la música que escoltem.



La peça que escoltarem esta setmana està interpretada per un grup de música valencià, Capella de Ministrers, els quals fan música antiga, de l'any 1800 cap enrrere. Per a que vos poseu un poc en l'àmbient de l'època de Jaume I, mireu el següent enllaç. Els instruments no eren com els que tenim ara, ni vestien amb "vaqueros" i esportives, mireu-ho i veureu...